Мъж влезе полугол в столичен храм, псувал и обиждал дяконите

Мъж влезе полугол в столичен храм, псувал и обиждал дяконите. 24-годишен мъж влезе гол до кръста с препасана хавлия в храм „Света Неделя“ в София и обидил един от дяконите. Прокуратурата му повдигна обвинение. Деянията се отличават с изключителен цинизъм, съобщават от обвинението.

Случаят е от 2 юни. Около 18.20 ч. Г.А. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той вървял след един от дяконите и отправял обидни и непристойни думи на висок тон в присъствието на посетители на храма. След това започнал да обижда и една от преминаващите наблизо жени. Накрая нанесъл множество удари с крака по вратата на външната свещопродавница на храма и влязъл там да преспи през нощта.

На следващия ден около 10.45 ч. мъжът отново извършил непристойни действия в храма, а след това отправил обидни думи спрямо председателя на църковното настоятелство.

За деянията е подаден сигнал до Софийска районна прокуратура и по случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е осъждан. Предвид криминалното му минало и възможността да извърши друго престъпление или да се укрие, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено