задържан румънски гражданин дете Морска градина Варна спецакция спецполицаи Винпром Първенец алкохол менте хотел готвач пребит Благоевград мъж убийство Кюстендил момиче Галиче прерязано гърло

Мъж уби жена си с чук и се обеси

64-годишен мъж е намерен обесен в двора на дома му, а недалеч от него лежал трупът на жената, с която мъртвият живеел от дълги години на семейни начала. Тя също била на 64 години.

Убийство и самоубийство от ревност е сред основните хипотези на разследващите

Семейната драма разтърси село Горско Абланово в община Опака. Съсед намерил телата и се обадил в полицията в петък по обяд. Край трупа на жената е открит чук. Най-вероятно с него е била убита жената. Огледът показал, че в областта на главата й имало наранявания, нанесени с твърд предмет.

Най-вероятно мъжът първо е убил жена си, а след това се е самоубил.

Мъжът и жената имали 4 пораснали вече деца – 3 момичета и 1 момче. Занимавали се с животновъдство – мъжът бил пастир на собствени крави и кози, а жената била безработна.

Две от дъщерите им живеели и работели от доста време в Австрия. По неофициална информация до фаталния край се стигнало тъкмо след гостуване на родителите им в западната държава. Първа заминала майката, бащата тръгнал по-късно. Там той научил, че половинката му използвала факта, че по документи е неомъжена и сключила брак с австриец, за да вземе двойно гражданство. В селото коментират, че „сватбата“ е отключила ревността на пастира.

Все пак двамата се върнали заедно от Австрия в селото си на 1 март. Пет дни по-късно съсед отишъл да съобщи на мъжа, че поръчаните от него лекарства пристигнали от Австрия.

- реклама -