Мъж уби приятелката си след скандал в Шумен

31-годишен мъж уби жената с която съжителства от ревност. Престъплението е станало в един от крайните квартали на Шумен. Жената е загубила живота си след жесток побой в близка гора, а сигнал за мъртвото й тяло е подал извършителя, като първоначално обявил, че жената е пострадала след като паднала по време на разходка.

31-годишният мъж и жертвата, която е на 45 години, имали и предишни скандали. Нерядко те стигали и до бой. Въпреки това – живеели заедно в шуменския квартал Дивдядово. Във фаталната нощ, след като пили алкохол, излезли на разходка в близката гора.

„По негови думи – тя е падала, ставала и така са получени нараняванията. Прибрали се в дома си и на сутринта, след като той е забелязал, че тя не може да стане – извикал медицинска помощ. Това е неговата първоначална версия. При извършения оглед е установено, че жената има множество травматични увреждания – счупени ребра – охлузвания по крайниците, тялото, по главата“, съобщи ст. комисар Ялчън Расим, директор ОДМВР-Шумен.

Мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой.

„Обвинението за престъпление по член 116 – умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие по начин особено мъчителен за убитата, както и с особена жестокост. Каква е причината? – Ревност! Има много рани от различен по вид характер – порезни, от влачене, от ритане, от удари с юмруци“, допълни ст. ком. Расим.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Уважено е искането на Окръжна прокуратура- Шумен за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването продължава.

- реклама -