ДАНС

Мъж се простреля в сградата на ДАНС – Обновена, СНИМКИ

Мъж на около 60-годишна възраст се е самоубил в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Сигналът за случилото се е бил подаден в 13.40 ч.

По първоначални данни той е използвал самоделно оръжие, като се е прострелял в главата

Самоличността му не е известна, като най-вероятно той е влязъл в сградата като посетител.

„Има инцидент с гражданско лице, уведомени са компетентните органи, водят се процесуални следствени действия„, съобщиха от агенцията.

По неофициална информация мъжът е преминал безпрепятствено портала с охраната, където само е посочил при кого отива. В повечето случаи посетителите биват посрещани от служители на ДАНС, но в този все още не ясно точно какво се е случило. Проверката за оръжие се извършва на вторият вход, където се осъществява контрол на достъпа. Именно там и преди да премине през скенерите, 55 годишният мъж, за който се смята, че е свързан с партията на Боян Расате, вади самоделно оръжие и се прострелва в главата.

По неофициална информация мъжът е от Перник.

От ДАНС обявиха, че се води разследване.

Според Агенцията мъжът е призован за снемане на обяснения.

При извършвана стандартна проверка на личните му вещи, преди влизане в сградата на ДАНС, призованият гражданин е извадил от дрехите си незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие и се е самопрострелял.

На място се извършва оглед от служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, под надзор на прокурор от СРП. Установено е, че лицето е носило в себе си и пистолет със заличени номера и два пълнителя.

Проверява се версията за опит за нападение над служители от Държавна агенция „Национална сигурност“.

- реклама -