сн. БГНЕС

Мъж се опитал да запали шатра на протестиращи на Орлов мост

В 24-я ден на антиправителствените протести София отново осъмна с блокирани ключоиви кръстовища. И днес продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард „Цар Освободител“ и кръстовището при “Орлов мост“.

сн. БГНЕС

През тези две места автомобили и превозни средства от градския транспорт продължават да не се допускат, а патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението.

Протестиращите пропускат единствено линейки на Спешната помощ.

Исканията им вече над 3 седмици остават непроменени – оставка на правителството, ръководено от премиера Бойко Борисов, както и на главния прокурор Иван Гешев.

сн. БГНЕС

„Ще протестираме докато не постигнем резултат – две оставки искаме“, коментира един от протестиращите. Според него властта в България е легална, но нелегитимна, тъй като е избрана с гласовете на не повече от 10-15% от имащите право на гласа.

Протестиращите са започнала и символична благотворителна кампания по събирането на тухли четворки, с които, според тях, може да бъде построен чисто нов затвор за всички корумпирани политици в България.

Прекаралите нощта на палатковия лагер на „Орлов мост“ сигнализираха за провокатор, който в късните часове се е опитал да запали една от шатрите им. Тя веднага е била изгасена, а мъжът задържан от органите на реда, разказват протестиращите.

- реклама -