ремонт, тротоар, Пловдив, мъж
Снимка: БНТ

Мъж пропадна в дупка, която се отвори на новоизграден тротоар в Пловдив

Пловдивчанин пропадна в дупка, която се отвори под него на новоизграден тротоар в „Кършияка“.

В района текат активни строителни работи по големия Воден проект на Пловдив, предаде БНТ.

По улица „Луда Яна“ в район Северен близо 7 месеца минаването е изпитание за всички в квартала. От началото на годината, когато се ремонтират тротоарите, хората минават спокойно поне по тях.

До днес, когато жител на квартала буквално пропадна в дупка, отворила се под краката му. Най – вероятната причина за пропадането на новоизградения тротоар е отходна тръба, която не е била вързана към общия водопровод.

Сутринта Станислав Марков излиза да изпие кафето си навън. Но не успява да стигне до кафенето.

„И както си вървях по тротоара и просто пропаднах в дупка, както стъпих на здравия тротоар и пропаднах в дупка – много сериозно ми потъна крака, аз бях до половината в дупката. И не знам просто ходиш и падаш и не знаеш къде отиваш“, каза пострадалият Станислав Марков.

Станислав е с охлузване и разтегнати връзки на крака. Ще остане в болничен поне три седмици.

„Това е опасно, всеки може да падне тука – днеска съм, утре ще е някой възрастен човек, възрастен човек със сигурност ще си счупи крака – абсолютно ще си търся правата по съдебен път“, каза Станислав Марков.

От общината назначиха проверка по случая. И обясниха, че най-вероятно пропадането на новия тротоар е заради отходна тръба на съседна сграда, която не е била отразена в строителната документация.

 

- реклама -