Пета градска болница мъж помощ лекари

Мъж почина на прага на болница в София минути след като беше изписан

Мъж почина на прага на столична болница минути, след като е изписан.
За това разказа Пламен Стойков във Фейсбук.
По информация на очевидци никой от болницата не се е отзовал. Още при първите стъпки отвъд прага на здравното заведение 71-годишен мъж, който бил току-що изписан, се почувствал зле. Последвали опити да бъде повикан лекар, разказва Стойков, който е съдействал на близки на починалия.  След минути мъжът починал.
Инцидентът се случва на метри от входа на Пета градска болница. От ръководството обясниха, че помощ от там не е търсена. Директорът на болницата се ангажира с проверка по случая и обеща, че ще санкционира всеки, който не е опитал да реанимира мъжа.

“Сигналът е получен в 11,54 ч. По това време обаче свободен екип в центъра не е имало. Линейка с реанимационна апаратура се е освободила в 12,11 ч и веднага се насочва към V градска болница. Колата пристигнала на адреса в 12,24 ч и, за съжаление, заварва мъжът починал. Но въпреки това правят интубация и всичко възможно”, казаха от Спешна помощ.

Директорът на V градска болница е разпоредил проверка. От “Медицински надзор” също ще направят проверка на случая.

Това не е първи подобен инцидент. През 2015 г. мъж почина на спирка пред „Пирогов”, а през 2017-а лекари отказаха да напуснат работното си място, за да помогнат на блъснат от лек автомобил мъж. Тогава беше обяснено, че при извънболнични спешни случаи отговорността е на Спешна помощ. Дори и те да са на прага на болницата.
- реклама -