Мъж откри стрелба пред посолството на САЩ в Анкара

В Анкара късно след полунощ задържаха мъж, произвел 9 изстрела с въздушна пушка пред входа на посолството на САЩ. Това съобщава Анадолската агенция.

Шахин С. приближил сградата със скритото под палтото си оръжие и след стрелбата във въздуха бързо е неутрализиран от дежурните охранители

Многобройни екипи на полицията бяха изпратени на мястото, предприети са мащабни мерки за сигурност. Стрелецът е арестуван и отведен за разпит в полицейската дирекция на района Чанкая. Иззета е пушката му.

Инцидентът става часове след убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов по време на откриване на фото-изложба. По-рано вестник „Дейли сабах“ на страницата си в социалната мрежа „Туитър“ съобщи, че въоръжен човек се е опитал да проникне в посолството на САЩ в Анкара. Той е бил неутрализиран и задържан от полицията.

По-късно САЩ обявиха, че затварят дипломатическите си мисии в Турция за ден

Щатите осъдиха инцидента. „Лицето приближи главния вход на посолството на САЩ в Анкара и произведе изстрели с огнестрелно оръжие”, се казва в изявление на посолството. Съобщава се, че никой не е пострадал и нападателят е задържан.

Консулствата на САЩ в Истанбул и Адана ще бъдат затворени.

- реклама -