Мъж от Сливен, обявен за мъртъв, стана от ковчега в моргата

Мъж на 72 години от Сливен, обявен за мъртъв, се е събудил в моргата и в момента се лекува в реанимацията на областната многопрофилна болница „Д-р Иван Селимински“. За необичайния случай пише „24 часа“. Страховитият случай е потвърден от ръководството на болницата.

Мъжът живеел сам в сливенския квартал „Дружба“. Близките му били в САЩ и поверили грижите за мъжа на свой съсед. Съседът се грижел за него, но в едни момент мъжа престанал да вдига телефона, не отговарял и на позвъняванията на заключената входна врата на апартамента си.
Притеснен, съседът вдигнал по тревога полиция, пожарна и Спешна помощ.
Екипите нахлули в жилището 11 часа във вторник.
Там открили мъжа в безпомощно състояние, без признаци на живот. Решили, че е мъртъв, положили го в ковчег и го пренесли в моргата на болницата. Лекар му издал смъртен акт с диагноза инфаркт.

За негов късмет ковчегът не бил затворен. Мъжът вечерта се размърдал. Ужасените санитари след първоначалния шок извадили човека от ковчега и го отвели с носилка в Спешния център.

В 21,30 часа обявеният за мъртъв мъж бил приет за лечение в реанимацията.

„Засега човекът е жив, смъртният му акт бе веднага анулиран“, съобщи пред „24 часа“ зам.-директорът на болницата д-р Хриснат Хрисантов. Той предполага, че състоянието на пациента им е заблудило колегите му, тъй като наистина било много тежко – 72-годишният мъж страдал от диабет, имал нисък хемоглобин и други заболявания. Най-вероятно бил изпаднал в диабетна кома, при която болният лесно може да бъде сбъркан с мъртвец.

- реклама -