Мъж изчезна във водите на Дунав

Мъж изчезна във водите на река Дунав.Трета жертва само за месец взе река Дунав при Русе. Вчера следобед във водите е изчезнал млад мъж, тялото му продължава да се издирва.

Инцидентът е станал край остров Люляка, където преди месец се удавиха други двама млади мъже.

498734827-годишният русенец отишъл да се разхлади в реката заедно със съпругата си, 3-годишното си дете и семейството на сестра си. И петимата не са можели да плуват, но всички влезли във водата.

Внезапно сестра му е започнала да се дави и той се е опитал да я спаси, избутвайки я към плиткото, при което е изчезнал в реката. На помощ се притекъл рибар с лодка, който успял да извади останалите и детето. На другия мъж му е направена реанимация от екипите на Спешна помощ и е настанен в болница.

Плажуващи са подали сигнал на тел.112. До късно снощи тялото му е било издирвано от екипи на Гранична полиция, пожарна и полиция. Тази сутрин търсенето е възобновено от сутринта, като на помощ е извикана и водолазна група от Варна. Най-вероятно, както и при предишния случай, русенецът е попаднал във водна яма.

4987343Въпреки че има изрична забрана за къпане в реката, тя продължава да не се спазва, което води до фатални инциденти.

- реклама -