Мъж брои 3 бона за „златни“ тенджери и вилици

Мъж брои 3 бона за „златни“ тенджери и вилици. Полицията издирва тарикатите. Пловдивчанин стана жертва на измама и се прости с 3000 лв. Според първоначалната информация, вчера преди обяд потърпевшият

бил заговорен на улицата от трима мъже,

представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита. Без да се двоуми пенсионерът поканил непознатите в дома си, а те успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и

прибори за хранене са със златно покритие.

Убеден, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект.

По-късно, разбирайки за покупката на

стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление. Към момента тримата измамници се издирват.

Случаят е повод отново полицията отново да призове гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни измами.

Под никакъв предлог не следва хората да

допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да дават пари без съответната гаранция за плащането.

От МВР съветват близките на възрастни

и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.

- реклама -