Мъж беше ухапан от акула на плаж във Флорида

Плувец в района на Маями Бийч, Флорида, е бил ухапан от акула бик.

Това съобщи говорител на спасителната служба в Маями, цитиран от CNN.

Мъжът, е излизал от водата след предупрежденията за евакуация, получени от спасителите на плажа. Плажът, на който се развива инцидентът, е Haulover Beach, разположен на 12 километра северно от Маями Бийч.

Спасителите са видяли наближаващата опасност и веднага сигнализирали, за да предупредят хората за криещата се във водата акула.

Плувецът е ухапан в по краката от хищникът, за който се предполага, че е с дължина от метър и половина до два. За щастие мъжът успява да се измъкне от водата и веднага е поет от спасителните екипи на плажа. В последствие пациентът е транспортиран до местната болница без опасност за живота.

Спасителят на Маями-Дейд Мат Спартанг заяви, че атаките от акули са рядкост за района.

„През 20-те ми години като спасител, това е първият път, когато човек е бил ухапан тук на Haulover Beach и може би първият за окръг Маями-Дейд“, каза той.

Той съветва плажуващите да не подценяват предупрежденията на спасителните екипи и никога да не подценяват опасностите, които се крият във водите на Флорида. Въпреки че инциденти като този са рядкост, спасителите искат хората да са наясно със заобикалящата ги среда.

- реклама -