Мая Манолова заяви, че е притеснена от липсата на минимално съгласие по темите за рисковете пред България и евентуални бъдещи кризи

Председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова каза пред журналисти след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, че е притеснена от липсата на минимално съгласие на парламентарните партии по отношение на рисковете пред България и евентуалните бъдещи кризи – мигрантската, здравната, социалната с ръста на цените.

Според нея партиите вече са в предизборна кампания и се интересуват само от собствените си партийни интереси, а не от проблемите на българските граждани. „Жалко е, че не разбират отговорността пред хората, която имаме. Цинично е да има събрани близо 2 милиарда лева повече в приходната част на бюджета и заради липсата на разбирателство хората да не могат да бъдат подкрепени“, каза Манолова.

Обсъдихме цялата система от кризи, с които се сблъсква България, окончателното решение за необходимата актуализация на бюджета ще бъде взето в парламента, каза Христо Иванов от „Демократична България“. По думите му ПГ на партията ще реши утре дали ще подкрепи актуализацията. Той посочи, че мигрантската криза е криза, която тепърва почва да се развива.

- реклама -