Омбудсманът заплати работници фалити

Мая Манолова: „Топлофикация“ заблуждава гражданите!

Във връзка с твърденията на мениджмънта на „Топлофикация София“ ЕАД, че гражданите може да не бързат с жалбите към дружеството до 1 март, в които да поискат парична компенсация за дните без топлоподаване, омбудсманът Мая Манолова ще даде днес, 10 февруари 2017 г., брифинг от 13.00 часа в институцията.

Опитът за ирония на изпълнителния директор на компанията Георги Беловски разгневи омбудсмана

„Нямам представа, защо г-жа Манолова е харесала 1 март, може би заради мартениците“. Тези думи са неуместни на фона на бедствието, причинено на гражданите и е опит за заблуждение на столичани, заяви Манолова.

Общественият защитник подробно ще разясни действията, които клиентите на монополиста трябва да предприемат до края на месеца, ако искат да получат неустойка, заради липсата на парно и топла вода.

Омбудсманът ще обърне специално внимание на опита на „Топлофикация София“ да подведе столичани. Това става с прессъобщението, че „за тези часове и дни, в които не е имало топлоподаване, на абонатите няма да се начисляват суми за топлинна енергия.“
Мая Манолова ще разясни подробно и ясно какви спешни действия трябва да предприемат гражданите, ако искат да получат полагащото им се справедливо обезщетение от „Топлофикация София“ ЕАД.

- реклама -