Мая Манолова: Строежът на Алепу да бъде премахнат

Председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри, вън“ Мая Манолова се обяви за тотална забрана на строителството в зона А по Черноморското крайбрежие и в защитените зони, предава радио Бургас.

На брифинг на плажа „Алепу“, където преди година избухна скандал с изграждането на т.нар. „подпорна стена“, тя обяви, че е готова с такъв законопроект, който ще бъде внесен в близките дни в парламента.

Вчера стана ясно, че „Алепу Вилидж“ е с нов собственик и това е фирма, която е собственост на общинския съветник от Приморско Стоян Василев. Негов брат е Здравко Василев, който, както и Манолова потвърди, е бил в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ на последните парламентарни избори.

„Нашата позиция – независимо от това кой е собственик на това безобразие – е същата. То трябва да бъде отстранено и виновните за поредицата нарушения, а вероятно – и престъпления – да бъдат наказани. И няма как собственикът да бъде прикачен към „Изправи се! Мутри вън“. Защото той е член на друга партия и от друга партия е общински съветник в Приморско“, каза Манолова.

- реклама -