Мая Манолова: С „Има такъв народ“ работим добре заедно и си имаме доверие

Приключиха разговорите между „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Срещата се проведе в сградата на Народното събрание, след като първата политическа сила покани „Изправи се БГ! Ние идваме“ и БСП.

„Сигурна съм, че ще има правителство“, подчерта лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова след срещата.

„С „Демократична България“ вече са договорени работни групи „Финанси“, „Енергетика“, „Отбрана“. А с тях е договорено да се добавят работни групи „Електронно управление“, „Социална политика“ и работна група „Икономика и бизнес“, допълни тя.

На срещата присъстваха Тошко Йорданов, Виктория Василева, Филип Станев и Ивайло Вълчев, Мая Манолова и Николай Хаджигенов.

„Ние работим отдавна и добре заедно и си имаме доверие. Кампанията ни беше на улицата и на площадите и затова сме много наясно с очакванията на хората. Приветстваме вашето намерение да поемете отговорност за излъчването на кабинет. Това е което хората искат. Те очакват приоритетите, които и ние сме набелязали в програмата на нашата коалиция да бъдат в дневния ред на следващото правителство. Това са повишаване на доходите на българите, подкрепата за бизнеса, съдебната реформа, ревизия на предишното управление“, заяви Манолова.

По думите ѝ хората са гласували за промяна и затова „Има такъв народ“ са първа политическа сила. „Очакванията им са наистина за промяна, а не за възпроизвеждане на статуквото. Хората не желаят ГЕРБ и ДПС да участват в следващото управление“, допълни тя.

Манолова подчерта, че не е толкова страшно да има правителство на малцинството.

„Не мисля, че ще има някакви тежки и сложни преговори, по-скоро да си стиковаме позициите и начина за постигането на целите. Хубаво е, че сте в парламента, защото тази конфигурация щеше да изглежда доста по-зле без вашата политическа формация“, каза народният представител от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

От партията увериха, че за имена и постове няма да преговарят, а за идеи.

Това беше втората от поредицата срещи по инициатива на ИТН. Първата бе с ПГ на „Демократична България“. От ИТН изпратиха покани за разговори до всички парламентарни групи с изключение на ГЕРБ-СДС.

- реклама -