Мая Манолова

Мая Манолова: Решение за подкрепа за кабинета на ИТН – само след дебат в НС

Коалиция „Изправи се! Мутри вън“ ще решат дали да подкрепят правителство на „Има такъв народ“ след като се проведе дебат в Народното събрание.

Това обяви Мая Манолова.

„Никога коалицията ни не е бягала, не сме саботьори, не сме били бежанци. Но, чакаме да има дебати. Има въпроси, на които трябва да получим отговори. Мястото на дебата около следващото правителство не трябва да бъде в телевизионни студия, а в Народното събрание. В зависимост от отговорите, които ще получим ще преценим нашата позиция. Не сме телевизионна република, в която някой говори от телевизията и друг му отговаря по телевизията“, заяви още Манолова.

Кабинет, предлаган от ГЕРБ или ДПС, няма да подкрепим, категорична беше тя.

По думите ѝ големите партии тикат страната към правителствена криза.

„Ние предложихме решение – служебният кабинет да стане редовен, служебните министри се ползват с огромно доверие, това предложение подейства като топлинен удар на бившия премиер, не е ясно защо Борисов се страхува толкова много от служебния кабинет. Настояваме президентът час по-скоро да свика парламента“, каза Мая Манолова.

Служебното правителство върши работа. Има 3 варианта – Трифонов предлага кабинет – обсъжда се, друг предлага – обсъжда се и трети – служебното правителство да стане редовно“, допълни Мая Манолова.

Първото предложение на „Изправи се! Мутри вън!“ е за преизчисление на пенсиите, както и за актуализация на бюджета.

Коалицията категорично не подкрепя предложенията на „Има такъв народ“ за концесия на магистрали и за приватизация на Българската банка за развитие.

- реклама -