Манолова Мая Манолова, Николай Хаджигенов, партии, правителство

Мая Манолова: Ред е на политиците да преодолеят егото си и да съставят правителство

Не е достатъчно да изгоним мутрите, важно е хората да усетят промяната, а това ще стане с работещо правителство.

Това заяви в специалното изборно студио на bTV Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“.

„Хората показаха, че ще се става и ще се изправим. Със сигурност с гласовете от чужбина ще има разместване на участниците във вота, но едно вече е ясно – че ГЕРБ не е хегемон и след 13 години вече е време и е възможно друго управление“, заяви Манолова.

„ГЕРБ няма да управлява повече, а простата аритметика показва, че ние новите опозиционни политически формации, които ще донесем промяната, сме повече. ГЕРБ си отидоха окончателно“, отбеляза и Николай Хаджигенов.

„Аритметиката в политиката не е всичко, до сега ГЕРБ имаше твърда подкрепа и стабилно мнозинство да прокарва всякакви решения. До какво добро доведе това за българския народ – може би преизчислиха пенсиите и доходите, реформираха здравеопазването“, коментира Манолова.

Според нея сега е ред на политиците да преодолеят егото си и да съставят правителство.

По думите на Николай Хаджигенов то може да бъде направено от опозиционните сили – „Има такъв народ“ и „Демократична България“, както и тяхната формация. „Време е да има политически формации, които не се договарят в кабинетите, между които разговорите се случват публично. Точно това ще настояваме да демонстрират партиите на промяната – всички разговори и преговори да са публични.

„Такива разговори не са водени до момента“, категорична беше Мая Манолова.

Тя заяви, че никой не е правил договорки и планове за бъдещо управление. „Българските граждани искат стабилност, нормалност и правителство, което да се заеме с решаването на най- необходимите проблеми“, отбеляза Манолова.

- реклама -