Мая Манолова
Снимка: БТА

Мая Манолова: При първия знак, че се готви подмяна, ние идваме обратно на площадите

При първия знак, че се готви подмяна, ние идваме обратно на площадите и на улиците на България.

Това каза Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме“ в Народното събрание.

„Волята на хората на тези избори беше кристално ясна. Те очакват от формациите на протеста, да се обединим и да извършим позитивна трансформация, ускоряване и модернизация на България след десетилетие на застой. Те очакват и да подкрепим и сформираме и застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Ние не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта. Нека да е ясно – отговорността и правото са на първата политическа сила – „Има такъв народ“. Честито на „Има такъв народ“. Поздравления! Вашата победа над ГЕРБ слага край на 12-годишна хегемония на ГЕРБ“, заяви още Мая Манолова.

„Изправи се.бг. Ние идваме!“ са готови на разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за подкрепа на правителство, което да е подчинено на дневния ред на българските граждани.

Мая Манолова заяви, че от формацията отново ще предложат Комисия по ревизия и подчерта, че иска да види кой ще е против осветяването на мръсните тайни на властта.

„Призивът мутри вън не е достатъчен за да изгоним мутрите от ежедневието на българските граждани. След десетилетие мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани на всички етажи във всички държавни институции. Тепърва сблъсъците с тях ще предизвикат катаклизми в обществения живот. Ние нямаме никакви илюзии, че те няма лесно да се откажат да късат от здравата плът на държавата. Но, имаме решимостта да осветлим този процес и да сме гаранция, че повече няма да тормозят хора и бизнес в България. Целта ни е мутризация в бъдеще да не бъде възможна, независимо кой е на власт“, подчерта Манолова. Чекмеджето го няма вече.

По думите й „Изправи се.бг! Ние идваме“ са готови да участват в истинска съдебна реформа. Тя обърна внимание, че и вчерашният доклад е поредният разобличаващ документ на ЕК.

 

- реклама -