Мая Манолова форум бързи кредити

Мая Манолова оптимист за забраната на двойния стандарт при храните (СНИМКИ, ВИДЕО)

Омбудсманът Мая Манолова е оптимист за забраната на двойния стандарт при храните още преди края на мандата на този европейски парламент.

„Убедена съм, че до края на мандата на този парламент ще има време промените, които да забранят двойните стандарти при храните, да бъдат гласувани окончателно. Това ще бъде огромна победа както за България и за българските граждани, така и за българските институции“, написа Манолова във Фейсбук.

„Днес в Европейския парламент за пореден път защитих една справедлива кауза – правото на българските граждани да консумират храни с еднакво качество като тези в страните от Западна Европа“, посочи Манолова.

Тя благодари на българските евродепутати от всички политически семейства, които са били на заседанието на Комисията по петиции, за да застанат „като един в защита на българския национален интерес. Интерес, който е и на още 100 млн. европейски граждани“.

„С това гласуване Комисията по петиции доказа, че европейските институции работят в интерес на гражданите и че когато има засягане на права, те застават и заемат страната на гражданите“, добавя Манолова.

Пакетът беше гласуван с огромно мнозинство – 19 на 1 гласа, което дава зелена светлина за неговото придвижване от комисията към европарламента.

- реклама -