Манолова
сн. БГНЕС

Мая Манолова: Нямам никакво намерение да подавам оставка

Мая Манолова заяви, че няма да подаде оставка и, че не е направила нищо нередно при вчерашното си посещение в „Булгартрансгаз“. От ГЕРБ обаче снощи окачествиха действията й като „нахлуване“ и „тежка неадекватност“ и поискаха оставката на Манолова като председател на парламентарната комисия, която ревизира досегашното управление.

По думите на Манолова тя имала уговорена среща с ръководството на „Булгартрансгаз“, за която на място разбрала, че е отложена.

„Избрали сме да започнем с девет дружества по девет сектора. Сред тях са и Булгартрансгаз, построили Балкански поток. Народните представители имат право да влизат в държавни дружества. Булгартрансгаз е държавно дружество, което е похарчило не 3 лв., а 3 млрд. лв. Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че тези хора са гузни и има някакъв проблем“, заяви Манолова.

На въпрос дали ще подаде оставка като председател на Комисията по ревизията, тя заяви, че това няма да се случи и остава председател.

„Аз съм избрана за председател на комисията от Народното събрание. Няма причина да подавам оставка“, категорична бе председателката на ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“ в ефира на bTV.

„Гражданите месеци наред искаха оставката на Борисов. Тома Биков, който е авторът на комисията „Бойко Разбойко“ отпреди години и ГЕРБ ли трябва да ми искат оставката и да ме наричат „Мая полицая“?

„Свърши времето, в което парламентът лазеше пред Борисов и ГЕРБ. Министрите в оставка и шефовете на държавните дружества ще отговарят пред парламента. България е парламентарна република и достойнството на институцията Народно събрание трябва да бъде върнато“, закани се бившата омбудсманка.

- реклама -