Мая Манолова
Снимка: Кадър Нова телевизия

Мая Манолова: Няма да подкрепим кабинет на БСП

Ако Корнелия Нинова внесе кабинет в парламента, тя няма да получи подкрепа нито „Има такъв народ“, нито от „Демократична България“ нито от „Изправи се! Мутри вън!“. Такъв кабинет ще получи подкпрепата само на ГЕРБ и ДПС.

Това заяви в ефира на Нова председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Според нея избори направени от служебен кабинет не са нещо лошо, а дори гарант за това, че няма да бъдат откраднати гласове.

„Сигурна съм, че при едни избори, организирани от служебен кабинет, огромна част от гласовете на демократичните партии няма да бъда откраднати. Промените в Изборния кодекс ограничават възможностите за манипулации и дават възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват. С различни оправдания не въвеждаме електронното гласуване вече 7 години”, поясни лидерът на „Изправи се Мутри вън!”.

Манолова коментира решението на Слави Трифонов партията му да върне мандата за кабинет, като обясни, че е имало място за разговори за правителство с краткосрочни цели. „България е в тежка социална и икономическа криза. Има теми, които спешно очакват решение. Ние казахме ясно, че сме готови да подкрепим правителство на промяната, в което участват партиите на протеста“, каза Манолова и добави, че Антоанета Стефанова е „достойна за уважение шампионка по шах“.

Тя настоя за гласуване по пощата и дистанционно електронно гласуване и обясни, че до сега винаги е имало таван, над който не са скачали избирателите в Турция.

„Призовавам Борисов да спре да се занимава с квалификации за един или друг политик, а да се заеме с проблемите пред нацията – плана за възстановяване и устойчивост.

Поискахме той да влезе в парламента. Ще задължим Борисов да внесе плана до 30 април в ЕК. Няма да позволим на Борисов да провали този шанс за бизнеса“, каза Мая Манолова и добави: „Отговорността е негова незабавно да си свърши работата. Когато Борисов се гавреше 44-ия парламент и унижаваше председателя на НС, нямаше разделение на властите. Беше нужно с мораториума да се сложи усмирителна риза на Борисов, да се ограничат харчовете.“

Манолова отбеляза, че ще настоява още в сряда депутатите да разгледат предложението й да бъде намалена депутатската заплата на средна за страната.

Тя обясни и че „циркът“ около акцията й в „Булгартрансгаз“ е бил организиран от шефът на енергийния холдинг. „Той ни покани да се срещнем. Той би следвало да знае както и самата Теменужка Петков, че депутатите имат право да боравят с класифицирана информация“, каза още тя и добави, че анекс към договор вече е ощетил с 280 млн. лв българските граждани.

Тази седмица Манолова пък ще настоява в парламента да бъде изслушан председателят на КЕВР за повишаването на цени на парното и на тока.

- реклама -