номинации

Мая Манолова и Ирина Бокова с номинации за президент

Омбудсманът Мая Манолова и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова са номинирани от леви структури за предстоящата президентска надпревара.

Движение „Модерна България“, чиито активисти бяха кандидати в листите на БСП, обявиха, че от утре започват да събират подписи за „гражданска номинация“ на Мая Манолова за предстоящия вот. Те ще разположат пунктове на ключови места в София и големите градове.

Целта е за три дни да бъдат събрани три хиляди подписа в подкрепа на Манолова „като граждански кандидат за президент, подкрепен от широка коалиция от леви, прогресивни и центристки партии и граждански организации“.

Българският кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова пък бе номинирана за кандидат-президент от общинската организация на БСП-Пазарджик.

Освен нея те ще предложат още няколко свои номинации до Централния съвет на партията. Сред тях са евродепутата Илияна Йотова, лидера на партията Корнелия Нинова, Румен Гечев, Стефан Данаилов и Янаки Стоилов.

АБВ с ултиматум към БСП да побързат за президентските избори

АБВ обаче заявиха днес, че ако БСП искат да участват заедно на изборите трябва да се обединят около надпартийна кандидатура.

Ивайло Калфин даде ултиматум на Позитано 20 до края на месеца да имат ясно решение за предизборна коалиция и номинации, иначе хората на Първанов отиват солово на изборите.

- реклама -