Майкъл Матюс
Снимка: twitter.com/GreenEDGEteam

Матюс спечели етапа в Тура, Вингегор остава начело

Майкъл Матюс спечели хълмистия 192.5 км етап в Тур дьо Франс между Сент Етиен и Менде. Успехът за колоездача на БайкЕксчейндж-Джайко е четвърти в Тура. Австралиецът обаче не беше печелил във Франция от 2017 г. насам.

Матюс, който принципно е спринтьор, стигна до финала заедно с Алберто Бетиол (Едюкейшън-ИзиПоуст). Италианецът атакува на последното изкачване, но Матюс контратакува и го откъсна, за да спечели с 15 секунди разлика. Трети на още 20 секунди назад завърши Тибо Пино (Групама ФДЖ)

Лидерът в генералното класиране Йонас Вингегор остана без съотборници на последното изкачване. Шампионът Тадей Погачар опита да го изтърси, но не сполучи. Така датчанина продължава да има аванс от 2:22 секунди пред Погачар. Трети на още 21 секунди назад е Герайнт Томас. Британецът днес загуби 17 секунди, след като на издържа на темпото на Вингегор и Погачар.

Иначе триото от лидери завърши на над 12 минути след етапния победител. Луис Ментьес, който днес завърши десети, пък влезе в Топ 10 на генералното класиране. Той изостава на 4:24 от Вингегор.

- реклама -