Хидеки Мацуяма
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мацуяма поведе преди последния ден на Мастърса

Хидеки Мацуяма даде заявка за първа мейджър титла, след като поведе преди последния ден на Мастърса в Огъста. 29-годишният японец демонстрира страхотен голф в третия ден на надпреварата. Той записа седем удара под пара, с което общият му резултат стана -11. Мацуяма стана и първият голфър без боуги в картата си за деня от началото на Мастърса.

Водачът след първите два дни Джъстин Роуз от Великобритания, който записа -7 в първия ден, за втори пореден път постигна резултат, равен с пара, и остава на второто място с -7, изоставайки на четири удара от лидера. Със същия резултат са още американците Маркл Лийшман и Зандер Шофеле, както и Уил Залаторис от Австралия. Джордан Спийт е на седмо място с пет удара под пара.

Последният ден на Мастърса започва днес в 17:00 часа българско време. Мацуяма и Шофеле са последни на игрището и стартират в 21:40 часа.

„Преди паузата заради бурята не се справях много добре. После обаче всеки удар беше такъвм какъвто исках. Никога не съм бил лидер в голям турнир преди последния кръг. Надявам се да съм спокоен и да дам най-доброто“, коментира японецът.

- реклама -