Пелегрино Матарацо
Снимка: twitter.com/tsghoffenheimEN

Пелегрино Матарацо стана треньор на Хофенхайм

Пелегрино Матарацо е новият треньор на Хофенхайм, съобщиха от клуба. Той наследява на поста уволнения Андре Брайтенрайтер. Договорът на Матарацо е до 2025 година.

Треньорът беше без работа, след като напусна Щутгарт през октомври. Той изкара три години в Щутгарт. Иначе Матарацо е работил в Хофенхайм и преди – като помощник и треньор на тима до 17 години между 2017-а и 2019-а. Ако той се задържи до края на сезона в последния кръг ще се изправи именно срещу Щутгарт.

„Рино не само познава нашия клуб, но и голяма част от отбора от собствен опит. Ние също го познаваме и сме убедени, че той е точният човек за позицията. Той не само спечели промоция с Щутгарт, но и остави отбора в Бундеслигата. Може да работи под напрежение и знае какво се изисква в такава ситуация“, коментира футболният директор Александър Розен.

Дебютът на Пелегрино Матарацо ще бъде срещу Байер Леверкузен в събота. „Убеден съм в качеството на отбора и се захващам със задачата, изпълнен с решимост и увереност. Искам бързо да заиграем футбола, който отличаваше тима – нападателен, красив, тормозещ противника“, каза новият треньор.

- реклама -