Индонезия затворници бягство

Масово бягство от затвор в Индонезия

Масово бягство от затвор в Индонезия.

За това съобщават световните агенции.

Полицията започна операция по издирването на 100 затворници, избягали от място за задържане на остров Суматра рано в събота сутрин.

Задържаните успели да избягат от затвора в областта Сиак, в който имало общо 650 задържани, след бунт и последвал мащабен пожар. Кадри, разпространени от местни медии показаха огромните пламъци, погълнали сградата.

Към момента органите на реда са издирили и заловили 115 затворници, но още 100 са на свобода. На помощ на местните власти е изпратена армията, която се е включила в операцията по издирването.

Според информация на близки на част от затворниците, бунтът избухнал, след като надзирателите пребили жестоко няколко от задържаните, които били уличени в употребата на амфетамини.

Трима затворници са получили рани от нож, а полицай е бил прострелян по време на размириците, посочват местни медицински източници.

Бягствата от затвора са нещо обичайно в Индонезия, където затворниците са държани при лоши санитарни условия в често претъпкани места за задържане.

През 2013 година имаше особено много бягства от затвора – включително случай при който избягаха 150 задържани, някои осъдени за тероризъм.

- реклама -