заведения, бойкот, персонал, сертификат, ваксинация
сн. БГНЕС

Масови проверки в заведения след позицията срещу Стойчо Кацаров: И клиентите бойкотират вечерния час

Масови проверки в заведенията в София и в цялата страна проведоха отново екипи на РЗИ и полицията. Не бяха малко нарушителите на вечерния час 10 дни след неговото влизане в сила, установиха проверяващите. Недоволни от ранното затваряне на ресторанти и барове обаче са не само ресторантьорите, а и клиентите.

„Все пак сме навън, не сме затворени. Времето е прекрасно и мисля, че няма проблем”, каза клиентка на заведение пред Нова телевизия.

Проверяващите обходиха осем заведения по сигнал. Едно от тях беше глобено, а други две получиха покана за връчване на акт, тъй като не беше открит управител.

„Дали ще стоим от 18.00 до 22.00 ч. или от 23.00 ч. до 03.00 ч. – разликата не е много голяма. Много млади хора са отговорни. Искаме да живеем нормално. Затова сме се ваксинирали”, казва друг клиент.

Според Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията, ако местата за развлечение не работят, така или иначе хората ще се струпват на друго място.

„Това е въпрос на гражданско неподчинение. Няма смисъл да се затварят заведения, а хората да се струпват някъде другаде”, твърди Ричард Алибегов , председател на БАЗ пред Нова ТВ.

Санкциите за нарушителите са от 300 до 2000 лв. в зависимост дали ще се глоби управителя на заведението или на фирмата.

Масовите проверки дойдоха ден след позицията на браншовите организации срещу оставането на Стойчо Кацаров на поста служебен здравен министър. Същевременно протестите срещу действията му и с искане за оставката му продължават.

- реклама -