тоалетна хартия
сн. БГНЕС

Масова истерия в Япония за тоалетна хартия, изпразниха магазините

Премиерът на Япония Шиндзо Абе призова сънародниците си да не вярват на слуховете за проблеми с производството на тоалетна хартия на фона на епидемията от коронавирус.

Премиерът също така посъветва японците да не се запасяват с необходимия хигиенен продукт.

сн. БГНЕС

„Вървят слухове, които не отговарят на действителността. Цялото производство на тоалетна хартия се намира в Япония. Има достатъчни запаси от тази стока. Моля ви да се отнасяте спокойно при пазаруването“, каза Абе на нарочна пресконференция в Токио.

В японския интернет се появи информация, че уж тоалетната хартия и медицинските маски са направени от един и същи материал, въпреки че това не е така. В резултат на това жителите на страната през последните дни започнаха да купуват хартия и салфетки – те могат да бъдат намерени по рафтовете, ако клиентите влязат в супермаркет или аптека при отварянето на обекта. Производителите и доставчиците на тоалетна хартия също увериха, че цялото производство е вътре в Япония и не зависи от Китай, където има огнище на коронавирус.

сн. БГНЕС

Сега в много магазини има табелки, че повече от една опаковка тоалетна хартия в ръка не се продава. Въпреки това стоките бързо се изкупуват, защото запасите в магазините не са достатъчни поради увеличеното търсене.

- реклама -