Мъск огласи документи как Туитър е укрил скандал с президентския син

Мъск огласи документи как Туитър е укрил скандал с президентския син. Илон Мъск публикува на страницата си в социалната мрежа линк към публикации на журналиста Мат Тайби,

на когото предостави доказателства

за укриване на скандала от Туитър с Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън.

Става дума за историята с дадения за ремонт лаптоп на Хънтър, в който бяха открити снимки на непълнолетни и кореспонденция с 14-годишно момиче, както и материали, сочещи участието му в трафика на наркотици и използването на

политическото влияние на баща си за лобистки дейности.

Това се случва през 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ. Документите, които Мъск е дал на Тайби, показват, че Туитър е предприел извънредни мерки, за да „потуши“ скандала.

Линкът на Илон Мъск бе придружен с призива „да започваме”, след като преди това той

обеща да публикува документи

за ролята на социалната мрежа в скандалът с лаптопа Хънтър Байдън.

Според журналиста социалната мрежа

е получила и уважила искания за преглед на съдържанието както от кампанията на Джо Байдън, така и от бившия началник на кабинета на републиканците Доналд Тръмп. В същото време, според журналиста, ръководството на социалната мрежа поддържало по-тесни контакти с демократите, отколкото с републиканците.

Все пак автентичността на информацията,

предоставена от Тайби, все още не може да бъде потвърдена.

През октомври 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ, вестник „Ню Йорк пост” публикува поредица от материали, базирани на кореспонденция, за която се твърди, че е намерена в лаптопа на Хънтър Байдън, открит в сервиз за ремонти на компютри в щата Делауеър.

Собственикът на работилницата

направил копие на твърдия му диск, което беше дадено на Руди Джулиани, личен адвокат на тогавашния американски президент Доналд Тръмп. По-късно лаптопът бе конфискуван от ФБР.

Британският вестник „Дейли мейл” пише, че снимките, намерени на лаптопа, може да показват участието на Байдън-младши в престъпни дейности в областта на трафика на наркотици и проституцията.

Републиканецът Джеймс Комър от Комисията за надзор

на Камарата на представителите обеща през ноември разследване на президента на САЩ Джо Байдън за това дали семейството му е участвало в международни бизнес схеми и дали американският лидер представлява риск за националната сигурност. Според законодателя, на когото се позоваха медиите, президентския син

Хънтър е влязъл в бизнес връзки по света

и може да стане милионер просто като осигури достъп на заинтересовани лица до високопоставени членове на семейството си. Освен всичко друго, както бе посочил Комър, Хънтър Байдън може да е свързан с трафиканти на хора и доказателства за противоречивата дейност се съдържат в неговия лаптоп.

 БГНЕС

- реклама -
error: Съдържанието е защитено