Газа

Масиран обстрел на Израел от Газа след убийството на палестински джихадист

Израел уби палестински военен командир при нападение върху дома му в Газа, което предизвика отпор с ракетен огън. Според ТАСС става въпрос за ислямист, който е лидер на палестинската екстремистка групировка „Ислямски джихад“. При въздушния удар е загинала и неговата съпруга.

От Газа към Израел бяха изстреляни най-малко 50 ракети

Сирените за въздушна тревога няколко пъти ехтяха днес в Тел Авив и околни селища, както и в големите градове Ашдод и Ашкелон и в районите около Газа.  Според пресслужбата на израелската армия сирените за противовъздушна отбрана са се задействали днес и в други големи градове като Ришон ле Цион и Холон в Централен Израел. Според израелското държавно радио „Кан“ една от ракетите е улучила и повредила жилищна сграда в южната част на страната. Няма данни за жертви.

МВнР: Не пътувайте към Израел заради напрежението

Израел приписва на ликвидирания командира на Ислямския джихад Бахи Абу ал-Ата отговорността за стотици терористични атаки срещу израелски цивилни и военни.

„Изстрелването на ракети върху гражданско население е напълно неприемливо и трябва незабавно да спре“, се казва в изявление на дипломатическата служба на ЕС.

- реклама -