Левски поход мач ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Мащабно шествие на Левски в центъра на София – Снимки

Хиляди привърженици на Левски се събраха в столицата, за да тръгнат заедно към Националния стадион.

Феновете участват в поход под надслов „Левски“, ти си всичко за нас“.

„Сините“ запалянковци се събраха пред магазина на Националния клуб на привържениците на бул. „Тодор Александров“ 23.

Феновете тръгнаха към Националния стадион „Васил Левски, където от 14:45 ч. ще се играе дербито с ЦСКА-София.

Левски е най-обичаното нещо в държавата. Това заяви старши треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов на днешното шествие на „синия“ клуб.

Снимка: БГНЕС

„Левски е най-голямата партия, не го казвам като конкуренция на управляващите, а като брой хора, които могат да тръгнат за някаква кауза. Левски е кауза, Левски е най-сладката болест – човек, когато е болен, мисли, че е нещо лошо, когато си болен от Левски, това е награда“, завърши той.

Мисля, че оттук нататък ни предстоят само хубави дни. Това заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев.

„Благодарен съм на хората, това са дните, в които не само България, а целият свят ще разбере каква е разликата между Левски и останалите клубове у нас – тя се видя ясно в тези 48 часа, в които хора, които трудно свързват двата края, отделят от насъщния си хляб за клуба. Аз мисля, че в този труден момент клубът ще намери своята идентичност и ще се свърже със своите фенове“.

Снимка: БГНЕС

Походът е организиран от ПФК Левски и Националния клуб на привържениците на Левски.

По-рано тази седмица от клуба уточниха, че това не е планирано като ултрас шествие, а поход в името на Левски и призоваха феновете да не се поддават на каквито и да е било провокации.

Снимка: БГНЕС

В петък ръководството на Левски призовава за подкрепа на любимия отбор на старта на пролетния полусезон, но без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия и използването на асоциирани с тях символи, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания и финансови санкции от БФС на клуба.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
- реклама -