сн. БГНЕС

Мащабна дезинфекция на обществените места в Бургас срещу COVID-19

В Бургас започна мащабна дезинфекция на обществените места срещу COVID-19. До тук се стигна  след като областта зае челното място в страната по брой заболели. Дезинфекцията се извършва с аерозол, който се насочва с джойстик на струята, така че да стигне и до труднодостъпни места, информира БТВ.

Дезинфекцията ще продължи по график до Коледа – през деня в ромските махали, а през нощта – по централните улици и пешеходни зони. Въпреки че препаратът е безопасен, е добре поне за час да се избягва минаването през района на дезинфекция, предупреждават специалистите. Пръскането ще продължи до Коледа.

сн. БГНЕС

„Всички действия, които биха могли да подпомогнат ограничаването на коронавирус епидемията, биха били подходящи. В случая препаратът, който се използва, е с много добри бактерицидни и вирусоцидни характеристики, така че при много малка концентрация постига максимален ефект. Ако през март месец ползвахме тонове разтвор при обработката на улици, спирки, автобуси и т.н., сега с един резервоар, с едно зареждане на машината около 300 литра, може да бъде обработена площ около 30 декара“, обясни директорът на „Околна среда“ в Община Бургас Павлин Михов през БТВ.

Според експертите е нужно около час, за да бъдат унищожени бактериите и вируситe.

- реклама -