45 души са задържани в рамките на спецакцията „Автоджамбази“ (Видео)

„45 души са задържани към момента в рамките на специализирана акция на МВР и прокуратурата срещу автоджамбазите“, това заяви на брифинг на прокуратурата за акцията срещу автомафията „Автоджамбази“ заместник-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов.

Операция срещу автокрадците и криминалния контингент по тази линия на престъпност започна от сутринта МВР, прокуратурата и националното следствие.

Тя е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и се провежда в пет града – София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница.

Рано сутринта от домовете им са изведени 30 души, които са били разследвани и съдени за автокражби. Обект на акция „Автоджамбази“ са знакови имена като Митьо Черния, Белязяния, Шумахера, Лъвицата, Каската, Бабичката.

В нея участва прокуратурата, Националната следствена служба и МВР

Мащабна акция срещу автокрадците в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница. Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 лица, които са съдени и задържани за автокражби.

Акцията е по разпореждане на главния прокурор. В нея участва прокуратурата, Националната следствена служба и МВР.

Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите.

Екипи от прокурор, следователи и полицаи са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили. Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия Изток, Русия и бившите републики от ОНД.

Източник: Нова

- реклама -