машинист влак Казичене Мусачево автомобил

Машинист заряза влак със 100 пътници в Испания – свършило му работното време

Машинист напусна локомотива по средата на пътуване от град Сантандер за Мадрид, защото изтекло работното му време, съобщи в. „Ел паис”.

Във влака е имало над 100 пътници. Всички те били изоставени от машиниста на гара Осорно, в автономната област Кастилия и Леон.

Нямало кой да го смени

Представител на Гражданската гвардия разказа, че машинистът предупредил за края на смяната си, но нямало кой да го замести.

Възмутени пътници разказват пред изданието Diario Montañés, че първоначално от железницата им казали, че забавянето е по технически причини. Четвърт час по-късно обаче по радиоуредбата били уведомени, че машинистът е взел решение да спре, за да не предизвика авария поради умора от извънредния труд.

По-късно на гарата пристигнали автобуси, които откарали пътниците до крайната гара с пет часа закъснение.

Синдикатите на страната на машиниста

Профсъюзът на машинистите подкрепи колегата си. Оттам обясниха, че той няма право да работи повече от пет часа и половина без прекъсване.

Според организацията машинистът е действал по правилата и дори е предупредил, че работното му време ще изтече преди да е стигнал крайната гара. Въпреки това обаче ръководството не му е осигурило заместник.

- реклама -