Мартин Петров

Мартин Петров е поредната звезда в шоуто на Бербатов

Бившият национал на България Мартин Петров ще е поредното звездно име, което ще вземе участие в благотворителния мач All Stars 2017 между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Футболното шоу ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 14 юни.

Участието на лявото крило в двубоя потвърди лично Бербатов чрез официалната си страница във Фейсбук. Така Петров става поредната родна звезда, която ще се включи в срещата, след като участие вече потвърдиха две от легендите на българския футбол Христо Стоичков и Стилиян Петров.

„Той ми показа какво значи да си професионалист. Защото той самият е професионалист от класа. Футболист за пример. Истински лидер. Колкото е бърз и експлозивен, толкова е и нахъсан да успее на терена. Трудеше се неуморно по време на всяка тренировка, на всеки мач. Цели 11 години деляхме една стая на лагерите за националния отбор и развихме почти телепатично партньорство. Той ги надбягваше и центрираше, аз вкарвах.

Бързо показа класата си в ЦСКА – и докато аз дойда, на 19 той направи голям трансфер към „Сервет“. Още в първия си сезон на „Армията“ спечели титлата, после взе акъла на швейцарците с изявите си в Европа и пое по пътя нагоре. Спечели титлата и купата в Швейцария, нижеше гол след гол. С присъщата си бързина експресно стана лидер и във „Волфсбург“ в Германия, и в „Атлетико“ (Мадрид) в Испания, и в „Манчестър Сити“ в Англия.

Нямам търпение след дълги години отново да играем на националния стадион рамо до рамо! Да погледна наляво и пак да видя, че той е там. Да погледна трибуните и те да са пълни като някога…

Футболист №1 на България за 2006 г. и мой голям приятел завинаги. Мартин Петров! Очакваме го за мача на 14 юни в София!”, написа Бербатов във Фейсбук.

Очакваните приходи от срещата ще бъдат изцяло в полза на каузите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.

- реклама -