България - Бразилия

Мартин Атанасов: Дано срещу Бразилия ни поникнат криле

Волейболният национал Мартин Атанасов заяви, че успехът над Пуерто Рико с 3:0 във Варна е бил повече за самочувствието. И се надява на подобно представяне срещу Бразилия.

„Успяхме да зарадваме всички, за което се радвам много. Винаги има напрежение, но с всяка една точка успявам да вляза в играта и да играя все по-хубаво. Наистина се радвам, че треньорът разчита на мен. За мача с Бразилия – не мога да кажа, никой не знае как ще започнем. Но важното е да има колектив. Срещу Бразилия няма титуляри и резерви, има отбор“, коментира Атанасов.

Той заяви, че се е чувствал уникално, когато публиката започна да скандира неговото име след серията от асове и точки. „Направо настръхваш. Не мога да опише чувството. Поникват ти криле. И започнах да правя точка след точка на сервис. Надявам се срещу Бразилия на всички да ни поникнат криле. Надявам се залата да се напълни. Това ще ни помогне много“, завърши той.

Нашите записаха убедителна победа с 3:0 (25:20, 25:22, 25:12 ) над Пуерто Рико пред 3800 зрители в Двореца на културата и спорта във Варна. Така довечера в 20:30 националите се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия в директен сблъсък за виза за Токио 2020.

Пранди: Бразилия все пак е фаворит

„Познавам отлично играчите си, знам какво могат. Знам какво показват в залата по време на тренировки. Със сигурност направиха някои много добри неща срещу Пуерто Рико. В същото време направихме и някои пропуски. Но генерално съм доволен“, коментира треньорът Силвано Пранди.

„Дали ще съм затруднен при избора на състава днес? Пак ще кажа, че знам отлично кой какво може. За мен няма трудни избори. Тези, които ще излязат, ще са с конкретната мисия“, каза още той.

„За мен Бразилия си остава фаворит, най-малкото заради своята история, заради големите успехи. Но аз се надявам българският отбор да направи страхотен мач срещу бразилците“, завърши Пранди.

- реклама -