Марковски Иванчева Младост мярка съд обвинение прокуратурата

Марковски: Делото срещу Иванчева е низ от компромати, които са изключително примитивни

Делото срещу Десислава Иванчева е низ от компромати, които са изключително примитивни. Така адвокатът на кметицата на столичния район „Младост“ Марин Марковски коментира случая пред bTV.

Според Марковски химическото вещество, което се използва за маркиране на пари, е пренесено при ареста върху Иванчева.

„По протокол тя има единствено около два квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала възражение върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там”, поясни Марковски.

Според разследването Иванчева е имала светещо вещество и под носа, където най-вероятно тя не би могла да го е пренесла там сама.

Марковски

„Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика „Искам моя адвокат” и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са фактите”, каза Марковски.

Той определи риториката на прокуратурата, които заявиха, че „Иванчева е светнала като коледна елха”, като детска мечта.

„Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години”, добави Марковски.

„Това дело представлява низ от компромати, които са изключително примитивни”, допълни адвокатът. По думите му няма нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която да му е искан подкуп.

„Когато посредникът е поставил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е поставил парите пред кметицата и зам.-кметицата?”, попита Марковски.

Той категорично отрече да има записи, в които Иванчева да казва „Поставили сме Ваклин на колене, да си плати”.

„Това е абсолютна лъжа. Аз съм чел записите, такъв израз няма. От СРС-та такъв израз няма”, категоричен е Марковски.

Адвокатът коментира още, че няма нито едно доказателство Иванчева да е искала подкуп от 500 000 лв. от Ваклин. Според него парите може да са били поискани от посредника.

- реклама -