Марко Одермат
Снимка: twitter.com/fisalpine

Марко Одермат добави още един кристален глобус

Марко Одермат спечели гигантския слалом в словенския курорт Кранска Гора. Така той спечели и два кристални глобуса. Първият е големият – за победител в Световната купа. Вторият е малък – за победител в класирането в гигантския слалом.

Марко Одермат завърши с време 2:20.91 минути от двата манша. Той водеше с 47 стотни след първия манш. Във втория той заложи на сигурността и даде четвърто време, но то беше достатъчно за успеха.

На второ място остана Хенрик Кристоферсен от Норвегия. Одермат и Кристоферсен вече се изравниха и имат по три победи в Кранска Гора. Трети завърши французинът Алекси Пинтюро. Той изпревари с близо секунда четвъртия – представителя на домакините Жан Кранец.

Марко Одермат спечели Големия кристален глобус с 1826 точки. Втори е норвежецът Александър Омод Килде с 1240, а трети е Кристоферсен с 1014 точки. Одермат води и в класирането за гигантски слалом със 740 точки пред Кристоферсен (580) и Жан Кранец (440).

Доминацията на Одермат е такава, че до края на сезона той може да атакува и кота 2000 точки. Толкова е рекордът на австриеца Херман Майер, поставен преди 23 години.

- реклама -