сн. БГНЕС

„Маркет Линкс“: ГЕРБ и партията на Слави Трифонов изпреварват БСП

Неудовлетворението от развитието на страната стига до много висока степен, в подобна ситуация бяхме в 2018 г., когато имаше отново ремонт на кабинета и вицепремиерът Валери Симеонов напусна управлението. Това коментира социологът Добромир Живков, който представи данните
от съвместни проучвания на bTV и „Маркет Линкс“, проведени сред 1093 пълнолетни лица в страната и 500 в София.

Те са направени в периода 28 юли – 03 август 2020 г. по метода на пряко-личното интервю и онлайн анкетата.

„Годините на кабинета „Борисов 3″ се движат в пикове и спадове, в момента сме може би в най- ниската точка“, отбеляза Добромир Живков.

Едва около 20% от българите смятат, че в момента държавата се развива в правилната посока, посочи той. Според социолога в ситуацията на COVID-19 в цял свят се говори за нов тип
лидерство.

„Към момента одобрението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова ситуация, в която попадаме“, коментира Живков.

„Политическата обстановка води до това всички да се политизират и да се ангажират със събитията. Държавата и гражданите са събудени, хората са готови да отидат да гласуват, но това не означава, че са направили своя избор за кого да гласуват“, обясни Добромир Живков.

Според него особеният интерес трябва да бъде насочен именно към ГЕРБ и по какъв начин първата политическа сила в страната ще преодолее политическата криза.

източник: bTV

- реклама -