Марияна Векилска

Марияна Векилска напуска bTV след 18 години на екрана

Водещата Мариана Векилска, която е част от екипа на bTV още от старта на телевизията през 2000 година напуска медията.

Самата тя обясни от екрана, че днес е бил последния й ден в ефир

Веднага с идването на 2019-та тя заминава за Брюксел, където ще работи в една от структурите на Европейската комисия.

Тя се впуска в ново предизвикателство извън България и извън сферата на медиите след 18 успешни години на малкия екран.

„Винаги съм се чувствала чудно хубаво в телевизията, в bTV специално, заедно с всичките ни прекрасни колеги. Трудно се взема такова решение – да се разделиш със семейството си, но 18 години са толкова много, че е добре да постигна още нещо, да стана добра в още нещо и да успея в още нещо,“ обяви самата тя в ефира на „Тази събота и неделя“.

Зрителите на bTV познават Мариана Векилска с работата й във всички жанрове на телевизионната журналистика. Била е репортер, водещ на сутрешния блок и на bTV Новините, както и продуцент. Векилска е работила и за за редица каузи, които телевизията реализира през годините. „Да изчистим България заедно“, „Великолепната шесторка“, „Българската Коледа“, „bTV и мечето“, „Направи го за България“, „Пощенска кутия за приказки“, „Един ден на Витоша“ – това са само част от инициативите, на които водещата е посветила своето време и енергия.

„Мариана Векилска е високо ценен професионалист в екипа на bTV. Ще липсва на всички ни тук в нюзрума, но зрителите на „Тази събота и неделя“ могат да разчитат, че ще продължат да се наслаждават на чудесно телевизионно предаване със сутрешното си кафе през уикенда,“ коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

Кой ще се присъедини към Жени Марчева и Диана Любенова – bTV ще обяви в началото на януари

- реклама -