Марияна Николова: Противоепидемичните мерки в ски и спа курортите се спазват

„Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни. Много семейства и деца избират да пътуват към планините и да практикуват ски спортове. И аз днес лично се уверих както в интереса на туристите, така и в спазването на противоепидемичните мерки на съоръженията.“ Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Боровец, след проверка в курорта и региона.

Тя коментира още, че е доказан положителният ефект и безопасността на зимните спортове и благодарение на усилията на правителството и подкрепата на премиера и дисциплината на местните власти всички зимни курорти посрещат гости. Вицепремиерът посочи още, че редовните инспекции доказват, че обектите работят спрямо въведените и утвърдени правила от Министерството на туризма още през октомври. И припомни, че подготовката за зимните месеци започна още през лятото, като бяха проведени редица срещи с представителите на бизнеса.

През идващата седмица се очаква повишен интерес и ръст на резервациите, което се потвърждава от данните на всички зимни курорти – Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, информира министър Николова.

По думите й причината е междусрочната ваканция на децата, която родителите често използват като възможност да слеят няколко дни заедно с почивните, за да изкарат повече време сред природата на чист въздух. В допълнение ръководства на курортите посочват, че положителен ефект оказва и падналото количество сняг в последните дни, което подобрява и разширява възможностите за практикуване на различни видове зимни спортове.

Във връзка с повишения интерес към планините, Министерството на туризма призовава туристите да карат само в маркираните трасета, за да се избегнат нежелани инциденти. По време на обиколката си в региона вицепремиерът Николова провери и места за настаняване и СПА центрове за спазване на противоепидемичните мерки.

В село Белчин министърът установи, че в района има много гости и заетостта на спа комплексите е добра. Тя лично се убеди и в стриктното спазване на правилата за работа, гарантиращи сигурност и безопасност на посетителите.

- реклама -