Марияна Николова: Летният туристически сезон у нас ще бъде открит на 1 май-ВИДЕО

Летният туристически сезон у нас ще бъде открит на 1 май. Това обяви по време на живо включване във Facebook вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Новината беше обявена при посещението на премиера Бойко Борисов  в НАО „Рожен“, с него са министър Николова и здравния министър.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов уточни, че ще бъдат осигурени „сигурни зелени коридори“ за всички, които искат да посетят България.

България ще даде 3 възможности на чуждите туристи да посетят страната ни

Чуждите туристи ще идват у нас при наличие на антитела, ваксина или при направен PCR тест.

„Всичко, което правим ние, съгласуваме и с ЕК. Важно е да се знае, че ни е дадено правото за туристи от трети страни, които не са членове на ЕС, и имат PCR или поставена, различна от одобрените от ЕС ваксина, да ги допускаме в страната. PCR тест, ваксина, антитела: добре дошъл си да почиваш безопасно. За да може целият туристически бранш да започне да се готви от днес, да знаят, че от 1 май се отваря, съответно с румънците много хубаво да се направят разговори. Това са цели комплекси, голф клубове, които разчитат на туристите от съседните страни. Зимните ни курорти тази година работиха за разлика от много наши колеги в Европа. На пълен капацитет. На практика и ресторантите в тях. За радост дойдоха много чуждестранни туристи “, допълни Бойко Борисов.

- реклама -