Мария от Стара Загора не признава вина по делото за убийство при самозащита

Делото за смъртта на Богдан Динев започва две години и половина, след като ученичката Мария го прободе в дома му.  Още тогава момичето обясни, че било примамено в дома на възрастния мъж. С него се запознали по-рано в кафенето, където работела като сервитьорка. Мъжът се опитал да насили „гостенката си“, от която поискал „френска любов“. В суматохата, за да се защити, Мария грабната случаен нож от кухненската маса и го намушкала в бедрото.

По-късно мъжът, известен повече като Боньо Фаса, почина.

Маря е подсъдима за причиняване на смърт по непредпазливост.

Момичето не признава вина и не иска съкратен процес, което би довело до намаляване на евентуалната присъда. Ако бъде призната за виновна по това обвинение, Мария може да бъде лишена от свобода за срок между 3 и 12 години.

Заради това, че в съдебната зала със сигурност ще се говорят интимни неща от живота на Мария, заседанието премина при закрити врати. Защитата е поискала обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата, за да бъдат поправени допуснати в него съществени нарушения. Съдът отказа. Определението му обаче може да се обжалва в 7-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

В същото време, по нейно желание, дъщерята на Богдан Динев Изабела беше конституирана като частен обвинител. Делото ще продължи на 15 март.

- реклама -