Мария Одете: Жената, която живее в капана на бебешко тяло- ВИДЕО

Мария Одете е родена на 7 май 1981г., но все още има тялото на бебе. Мария е от бедно семейство и живее в къща от кал в Сеара, Бразилия. Семейството й са баща й и втората му жена, която се грижи за Мария от смъртта на родната й майка.

Според лекарите, Мария е страдала от странен и тежък хипотиреоидизъм при раждането, което означава голям дефицит на хормони на щитовидната жлеза, които не позволяват да расте като нормален човек.

За жалост, семейството не може да си позволи да осигури лечение за жената, чието състояние е можело да се излекува ако са били взети мерки при раждането. Засега тя продължава да живее като бебе, неспособна да обслужва собствените си нужди и дори да говори.

Домът, в който живее Мария, макар и беден изобщо не е лишен от любов. Мащехата й, Дора, се грижи за жената-дете от деня, в който се е омъжила за бащата. Дора вярва, че това е смисъла на живота й и Господ й е пратил това дете, за да се грижи за него.

Експерти от факултета по медицина в Сеара твърдят, че Мария страда от остър дефицит на хормона на щитовидната жлеза. Университетът се е съгласил да осигури безплатно лечение за жената, което ще й позволи да бъде малко по-независима – да ходи, яде и да казва няколко думи. Но засега тя е детето, което никога не пораства.

- реклама -