Мария Габриел
сн. БГНЕС

Мария Габриел ще се срещне с лидерите на ПП-ДБ

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се срещне с лидерите на ПП-ДБ. Това се посочва в писмо на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, изпратено до Кирил Петков, Асен Василев,
Атанас Атанасов, Христо Иванов, Владислав Панев, Настимир Ананиев и Константин Бачийски.

Срещата ще се проведе утре, 12 май, от 17:00 часа в
зала “Запад” на Народното събрание. “Надяваме се, че настоящото писмено уведомление на всички лидери на Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” ще гарантира присъствието им”, посочва в писмото си Десислава Атанасова.

Вчера от пресцентъра на коалицията ПП-ДБ заявиха, че срещата с номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се отлага за петък. Като причина посочиха отсъствието на лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

„Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха!“, заявиха от ГЕРБ.

„Демонстрацията на несериозно и неуважително отношение на коалицията, която от „Има как“ се превърна в „Няма пък“, е демонстрирано пред вас.“

Това заяви пред медиите по-рано днес шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като от ПП-ДБ не се отзоваваха на поканата им за среща.

Представители на ГЕРБ се качиха в зала „Запад“ , но без кандидата за премиер Мария Габриел. Те чакаха представители на ПП-ДБ точно 4 минути.

Малко преди това акад. Николай Денков обясни в кулоарите на парламента, че са информирали ГЕРБ и официално, че няма да отидат на среща без лидерите си. Ако искат сериозен разговор, а не протоколен, няма как такъв да се проведе без Кирил Петков и Асен Василев, обясни той.

- реклама -