сн. БГНЕС

Мария Габриел беше преизбрана за първи заместник – председател на ЕНП

Мария Габриел беше преизбрана за заместник- председател на ЕНП.  Вчера се сътоя гласуването за председател на Европейската народна партия (ЕНП) XXVII конгрес, на което досегашния Манфред Вебер препотвърди позицията си . Домакин на тазгодишния форум беше Ротердам, Нидерландия.

Председателят на СДС проф. Румен Христов, заместник-председателя д-р Янко Станев и евродепутатът на СДС в коалицията ГЕРБ-СДС доц. д-р Александър Йорданов са част от делегацията на форума.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше активен участник на Конгреса поздрави Габриел с думите „Честито! Това е и голямо признание за партия ГЕРБ“

Борисов и евролидерите: У нас е пълен хаос, пращат бежанците на палатки (Видео) – Flashnews

ЕНП е най-голямата партия в Европейския парламент и включва 81 партии от 43 страни в Европа. Управлението на партията е с тригодишен мандат. Последният конгрес на ЕНП се състоя в Загреб, на който бе избран Доналд Туск за президент на партията, а българският еврокомисар Мария Габриел за вицепрезидент.

Мария Габриел е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) (2009 – 2017), зам.-председател на ЕНП Жени (от 2012 г.) и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата (от 2014 г.).

Борисов: Пратихме пари за Украйна, без да кажем дума. Тук на власт са комунисти! (Видео) – Flashnews

От 7 юли 2017 до 1 декември 2019 година е еврокомисар за цифровата икономика и общество в Комисията „Юнкер“. След това става еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“.

 

- реклама -