Мария Банева: Искаме Евгения да стане евродепутат, не съм носила натурални сокове на сина ми

Решенията в дружествата, управлявани от фамилия Баневи, са се взимали колективно – от бордове на директори и никога еднолично. Това заяви в сутрешния блок на БТВ майката на Николай Банев – Мария Банева.

Тя посочи, че участието ѝ във фирмите на фамилията може да се определи като формално. Действително е била в ръководството на ТЕЦ – Казанлък, но не приема обвиненията на прокуратурата, че семейството е „обезкостило” дружеството.

Мария Банева отрече твърдението, че има 1 млрд. лв. в швейцарска банка.

„На едно от делата Евгения каза, че ще ни арестуват за неща, за които ние не знаем. Ако един лев има, да не говорим за милиард, нека държавата на минутата да ги вземе”, каза майката на бизнесмена.

Вчера Николай Банев през смях заяви в съда, че престоят му в ареста ще струва скъпо, защото подготвя две дела в Страсбург. Съдията му направи забележка за смеха в залата.

Николай и Евгения Баневи мярка обжалване

Според Мария Банева синът ѝ е проявил ирония, защото не приема обвиненията.

„Това е лека ирония, естествено е той да не приема обвиненията, защото ние, все още чакаме да бъдат доказани тези обвинения чрез факти и документи. Вече на две дела отивам, а аз все още не съм чула един документ, който защитава тезата на прокуратурата”, каза Мария Банев.

Не съм носила натурални сокове на сина си.

Майката на Николай Банев допълни, че му е носила в ареста само неща, които са позволени от закона. Никога не била носила натурални сокове. В килията на бизнесмена беше открит мобилен телефон, скрит в кутия от натурален сок.

 

„Дали тази история е реална не мога да кажа, представете си, че е подхвърлен, това е нещо, което не може да се обясни. Снаха ми и синът ми са дисциплинирани хора, колкото и да се твърдят всякакъв вид приказки. Ние умуваме и не знаем кое е истина и кое е лъжа”, каза Мария Банева.

„Полимери” не работило, заради липса на суровини. Банева допълни, че няма нито едно предприятие, управлявано от сина ѝ, което в момента да се развива успешно.

Семейството застава зад Евгения Банева като кандидат за евродепутат.

„Аз имам желание тя да стане евродепутат, защото арестът не е причината тя да не може да се кандидатира, тя има качества. Вече има хора, които сформираха инициативния комитет, но мисля, че е рано”, каза свекървата.

Мария Банева допълни, че семейството й е финансирало политически кампании. „Първата кампания на президента Георги Първанов, Николай е човек с леви убеждения. Знам, че доста солидно е помагал за кампанията”, посочи още тя.

- реклама -