Мария Бакалова, Оскар, Борат-2

Мария Бакалова: Зад глуповатите шеги, този нелеп хумор, в „Борат-2“ стоят по-важни съобщения

Няколко часа след като беше номинирана за най-престижната кинонаграда „Оскар“ за ролята си в „Борат 2“, Мария Бакалова каза пред български медии: „Не искам дори да си мисля за шанса ми, защото самото говорене и поставянето на името ми до тези утвърдени артисти, от които съм се учила, е достатъчно“. 

За номинацията си за поддържаща женска роля тя научава по време на снимките на новия филм на Джъд Апатоу  „Балонът“.

Мария разказа, че си е разменила няколко съобщения със Саша Барън Коен. Екранният баща на Тутар, в чийто образ влиза тя в „Борат 2“, написа в профила си в инстаграм: “Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в “Борат 2”.

„Макар да поставя и някои чисто американски проблеми, това е един филм – протест срещу неравноправието“, каза още актрисата:

„Мисля, че хората са достатъчно пораснали последните няколко години, за да имат способност да се разсмеят. Ако имаш самоирония, това е висша степен на интелект.

Надявам се хората наистина да се осъзнали, че зад тези глуповати шеги, този нелеп хумор стоят по-важни съобщения – за това каква е функцията на жената в ХХI век, трябва ли патриархатът да съществува, трябва ли да се променим само и само да се впишем в нормата.

Защо? Може ли жената, освен да бъде майка, да има и професия? – Разбира се, че може. Това е нещо, на което се опитахме да наблегнем“.

- реклама -