кадър: Нова ТВ

Младен Маринов се извини за насилието на полицаи над протестиращи

Депутати осъдиха в парламента проявите на полицейското насилие по време на протестите през 2020 г. Поискани бяха и оставки на двамата вътрешни министри от правителството на „Борисов 3“ Младен Маринов и Христо Терзийски. Те от своя страна не дадоха обяснение за поисканите им оставки, но посочиха, че публикуваните записи никога не са били укривани.

Тошко Йорданов, председател на ПГ „Има такъв народ“ заяви, че днес българският парламент е свършил работата на българската прокуратура. По думите му от дебатът в зала са станали видни ясни доказателства, че в българската полиция има „садисти“, а това означавало, че няма никакъв филтър към назначаването на хора в полицията. Той призова двамата вътрешни министри в правителството на „Борисов 3“ да подадат оставка и посочи, че който не изпитва чувство на емпатия е социопат и каза, че двама от тези социопати са в тази зала, визирайки двамата вътрешни министри.

„Вие, като партия може да ги отстраните, те ако имаха някакви морални устои, щяха сами да се махнат“, каза Йорданов, обръщайки се към колегите си от ГЕРБ.

„Не можахте да кажете на младите хора, че съжалявате, че ги пребиха, хвърлете си оставките сега и запазете вашето достойнство и това на партията, която представлявате„, обърна се от трибуната Антоанета Цонева от ПГ „Демократична България“ към бившите вътрешни министри и настоящи депутати от ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски.

„Искате да повярваме, че Борисов, Маринов, Терзийски, не сте виждали този запис, че можете да ни излъжете тук групово, вие сте виждали и прикривали този запис – излезте отпред и кажете „извинявай“, „оставка“, продължи тя.

Младен Маринов и Христо Терзийско от своя страна дадоха своята гледна точка в кулоарите на парламента.

„Записите са приобщени към дисциплинарното производство, след което са изпратени по компетентност в прокуратурата. Това е което налага и позволява законовият ред. Тези записи не са укривани”, обясни бившият вътрешен министър Младен Маринов, който призова казусът да не изважда от общественото внимание множеството случаи на тежко пострадали полицаи.

- реклама -